Maconkán jártunk koi nézőben………..

Tavalyi évben Maconkán a nyári kikötőben töltöttünk pár napot. A nagy meleg és az árnyékos helyek hiánya miatt egy kicsit elkedvetlenedtünk, de már ott tudtuk ide vissza kell jönni . Március lehetett mikor elindult a foglalási oldal akkor úgy gondoltuk a 2-s szigetnél a befolyó jó hely lesz, sok fával filagóriával és a befolyó víz is jó esélyeket adhat a pár napos családi pecára.Júliusra sikerült foglalni. Szép nyárias meleg idő volt mikor megérkeztünk.Megérkezve a horgász helyre feltűnő volt a parton, hogy 50-70 cm-el kisebb a vízszint és a befolyón se igazán folyik a víz. Azért reménykedtünk egy jó pecában. Kb 70 méter távolságban találtuk meg az árkot, amit csővel és spombal etettünk.24 mm-s oldódó G26 és Frankfurti kolbászos golyókat használtam.

Egy szép koi jelentkezett elsőre.

Egy páros fogás, aminek az egyik tagja számomra egy öreg pontynak tűnt, ami szebb napokat is láthatott. Á túra legnagyobb hala is ő volt.

Egy éjszakai látogató, éjszakára mindig valami nagyobb csalit próbáltam, ha már kelni kell legyen egy szebb hal.

Gyerekek a sarokban spiccbottal szórakoztak. Ez a kis harcsa egy üde színfolt volt a keszegek között.

A kapás mentes időben angolok által használt szereléket és módszert alkalmazva sok halat lehetett fogni de a méretük kicsi volt. Ezért inkább hanyagoltam.

Rágcsálással kibalanszírozott pop-up 🙂 

Szép fakó tükrös

Szép és egyben legnagyobb 8,2 kg Koi

 Párom kedvencei a pillangók hát itt abból is jutott.

Balázs éjszakai hala.

Ismét egy igazi nyári forróságban sikerült pecáznunk igaz most volt árnyék, ami nagyban segített a meleg elviselésében. Jövőre is szeretnénk ellátogatni erre a szép tóra, meg látjuk hova sikerül foglalni. Mostani horgászaton nem a nagy hal volt a cél hanem pár szép koi persze titkon ott motoszkál a fejünkben a tó nagyjai közül is jó néhány. Most sajnos velük nem találkoztunk majd jövőre.Következő kihívás ami vár ránk a Zalaszentmihályi egyesületi tavon tartandó Jungle Carp Cupa. Egy igazi horgászt próbáló versenyen veszünk részt.

Bula János(Gordi)                                                                                                                                                    Silverbaits Team                                                                                                                                       www.silverbaits.hu

 

Comments are closed.